Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, câștigătoare a 18 titluri de Mare Șlem la simplu, a declarat că Simona Halep joacă precum un adevărat lider al clasamentului mondial și este favorită la Openul SUA.

În luna iunie, românca a câștigat primul titlu de Mare Șlem din carieră, la Roland Garros. Săptămâna trecut, Halep s-a impus la Montreal, turneu de categorie Premier 5. Acum, Simona este calificată în semifinale la Cincinnati.

„A durat ceva până şi-a asumat rolul, dar Simona Halep categoric joacă şi arată ca un număr 1 mondial. Cu puţin mai mult de o săptămână înainte de US Open, vedem o nouă atitudine şi o nouă încredere la Halep, care a câştigat titlul la Montreal weekend-ul trecut şi pare să le spună celor din circuitul WTA: <Sunt numărul 1 şi va trebui să încercaţi să mă doborâţi>”, a scris Martina Navratilova într-un editoriat pentru site-ul WTA.

Martina Navratilova a câștigat Openul Statelor Unite de patru ori la simplu și de nouă ori la dublu.

Câștigarea primului turneu de Mare Șlem la Openul Franței a adus această schimbare la Halep. Poate că schimbarea nu a fost evidentă la Wimbledon, care a avut loc la scurt timp după Paris şi unde a pierdut în turul trei, însă acum se poate gândi: <Am fost acolo şi am reuşit asta>. Turneele majore sunt acum mai importante decât erau atunci când jucam eu tenis. Acum nu eşti un număr 1 mondial adevărat dacă nu câştigi un turneu major. Astfel, Halep şi-a întărit locul în top şi a scăpat de o mare problemă. Nu mai trebuie să răspundă la întrebarea: <Când vei câştiga un turneu major?> Iar ceea ce era negativ, ceva ce i se amintea aproape în fiecare zi, s-a transformat în pozitiv„, a mai spus fosta jucătoare, născută în Cehia, dar cu cetățenie americană.

„Loviturile ei agresive vor produce rezultate mai bune la US Open”

Simona Halep va fi cap de serie numărul 1 la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, care va avea loc în perioada 27 august – 9 septembrie, la New York.

Cred că această încredere și atitudine o vor ajuta pe Halep să fie mai proactivă pe durata schimburilor de mingi și va juca mai bine la US Open. Un teren mai rapid ar putea să fie în avantajul ei. Loviturile ei agresive vor produce rezultate mai bune la US Open decât pe zgura de la Paris. Pentru Halep şi pentru oricine luptă pentru trofeu la US Open în această vară, este important să înţeleagă personalitatea turneului. Fiecare Mare Șlem are o personalitate diferită. Gălăgia, elementele care îţi distrag atenţia şi toate celelalte lucruri de la US Open sunt la fel pentru toată lumea. Dacă te adaptezi, vei fi în regulă. Trebuie doar să treci rapid peste aceste elemente, să te asiguri că nu îţi iroseşti energia gândindu-te la ele şi doar să joci tenis„, a precizat Martina Navratilova pentru site-ul WTA.