Selecţionerul Martin Ambros a reacţionat după eşecul suferit în faţa Ungariei, 29-31. Antrenorul spaniol crede că tricolorelor le-a lipsit atitudinea necesară pentru a se impune în meciul care le-ar fi asigurat calificarea în semifinalele Campionatului European.

România va merge totuşi în careul de aşi al turneului final. Singura variantă care le-ar elimina pe tricolore ar fi ca Germania să învingă Olanda la mai mult de 12 goluri diferenţă. Selecţionerul a criticat discret şi arbitrajul de la meciul cu Ungaria.

”Am pierdut pentru că atunci când ai asemenea meciuri tari, trebuie să fii bun în toate situațiile, dar am jucat bine. Poate că am fost puțin delăsători în unele momente. În prima repriză am avut probleme în defensivă. Astăzi, cu toții am luptat pentru semifinale ca să fim acolo, dar trebuie să așteptăm. Cea mai mare problemă a noastră e Cristina, nu știm exact ce are, dar o să vedem. Noi am jucat ieri, iar ele acum câteva zile. Noi am obosit, ele au revenit foarte puternic în repriza a doua. Dar trebuie să fim mândri astăzi, am luptat împotriva tuturor, dar e greu să câștigi când ratezi așa. Dar suntem în grupele principale, trebuie să jucăm altfel. Trebuia să câștigăm astăzi ca să depindem doar de noi, dar trebuie să așteptăm acum”, a spus Ambros la TVR.

Cristina Neagu s-a accidentat grav în meciul cu Ungaria.

În cazul în care Germania bate la o diferența mai mică de 12 goluri, atunci Norvegia câștigă grupa și România termină pe locul 2.

Dacă Olanda nu pierde cu Germania, atunci câștigă grupa, iar România termină pe locul secund. Tricolorele vor fi la egalitate de puncte cu Norvegia și Ungaria, dar vor avea avantajul golaverajului. Ungaria are -11, Norvegia +5, iar România +6.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Tristețe mare după eșecul cu Ungaria! Crina Pintea: „Am stat la mâna noastră”