Marius Copil a coborât în clasamentul ATP, deși a reușit victorii la Cincinnati

Marius Copil a coborât un loc în clasamentul ATP şi se află pe poziţia a 92-a în lume. În weekendul trecut, tenismenul arădean a reușit să se califice pe tabloul principal al turneului de Masters 1000 de la Cincinnati. 

Copil (27 ani) este de peste un an în top 100 ATP, în care a pătruns pe 15 mai 2017, iar cea mai bună clasare a fost locul 73 în lume, pe 19 februarie.

Marius Copil are un bilanț de 22 de victorii și 20 de înfrângeri la simplu în acest an, reușind o finală – la Sofia, în sală.

Sâmbătă și duminică, Marius Copil a obținut două succese importante în calificările turneului de la Cincinnati, reușind să acceadă în premieră pe tabloul principal.

Into the main draw here in Cincinnati 💪🏽 Tuesday vs Kohlschreiber

A post shared by Marius Copil (@marius_copil) on

Marți, Marius Copil va juca împotriva germanului Phillip Kohlschreiber (locul 35 ATP). Turneul de la Cincinnati este dotat cu premii totale în valoare de 6,3 milioane de dolari.

Duminică, Marius Copil a anunţat că va fi antrenat de către Andrei Pavel, care se află şi în staff-ul Simonei Halep, liderul clasamentului mondial WTA.

Andrei Pavel (44 de ani) a mai colaborat cu Marius Copil din postura de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, până în luna octombrie a anului trecut.