Marian Aliuță a dezvăluit cum a ajuns să plece din Ghencea: “Am avut o discuție aprinsă cu MM Stoica!”

Fostul fotbalist român, Marian Aliuță, a vorbit despre momentul în care a decis să plece de la formația “roș-albastră”!

Ajuns la 43 de ani, Marian Aliuță a povestit acum câteva detalii din perioada sa petrecută la Steaua. Fostul mijlocaș a fost junior în Ghencea, din 1986, iar la echipa mare a debutat în anul 2002. Aliuță a evoluat pentru “roș-albaștrii” până în anul 2004, atunci când a decis să meargă la marea rivală din București, Rapid.

La aproape 20 de ani de la plecarea sa de la Steaua, Marian Aliuță a povestit conjunctura prin care a ajuns să se certe cu Mihai Stoica, oficialul echipei, și ulterior să plece la formația giuleșteană. Fostul mijlocaș a vorbit și despre situația din acest moment a fotbalului românesc și consideră că doar în România se putea întâmpla ca echipele de tradiție să fie puse la asemenea încercări.

aliuta

“În 2004 eu i-am dat un mesaj lui Victor Pițurcă și am scris Victor Becali acolo, însă voiam doar să-mi exprim părerea de rău că plecase nea Piți. Am avut o ceartă cu MM Stoica, impropriu spus ceartă, o discuție mai aprinsă. În fine, au trecut foarte mulți ani și nici azi n-am înțeles lipsa asta de profesionalism. Eu cred că dacă ai lucrat super bine cu un antrenor, indiferent de cum pleacă el de la echipa, tu că jucător ai dreptul să-i dai un mesaj prin care să-i transmiți părerea de rău.

Am plecat la Rapid, unde am fost primit super bine. Peste tot am fost primit foarte bine, pentru că mi-am făcut treaba, știu sigur că într-un singur loc nu mi-era bine, la Dinamo. Am fost crescut anti-Dinamo de mic, înainte de meciurile cu ei îmi fierbea sângele câte o săptămână.

Numai la noi în România se întâmplă așa ceva. Două echipe la Dinamo, două la Rapid, două la Craiova…răutatea asta ne-a făcut  ajungem în această situație. Eu am crescut la Steaua, e echipa mea de sufletîn Ghencea m-am simțit cel mai bine. Țin cu echipa care va juca fotbal de înaltă performanță pe stadionul Ghencea, așa cum am făcut-o eu și cum am fost învățat. Cred  trebuie  ne apropiem mai mult de Dumnezeu, pentru  răutatea nu are limită în România”, a spus Marian Aliuță, potrivit Sport Total FM.

Citește și Florin Talpan aprinde atmosfera în tabăra CSA-ului: “Fără munca mea, Steaua rămânea anonimă. Și așa este!”