Marele Rivaldo laudă performanța lui Mutu: “Trebuie să fie frumos să îți antrenezi țara”

Campion cu naționala Braziliei în 2002 și câștigător al Balonului de Aur, Rivaldo, l-a lăudat pe Adrian Mutu, pentru calificarea naționalei de tineret a României, la Campionatul European de fotbal U21, din 2021.

Performanța tricolorilor mici, pregătiți de Mutu, de a ajunge pentru a doua oară consecutiv la un turneu final a fost lăudată de Rivaldo.

Trebuie să fie frumos să îți antrenezi țara și să o duci la un nivel bun în turneele internaționale. Se pare că face o treabă bună.

Îl cunosc foarte bine, pentru că m-a contactat pentru a vorbi despre Rivaldinho când era director la Dinamo București. A ajuns să semneze cu el atunci. Mă bucur să văd că Mutu are același succes pe care l-a avut ca jucător profesionist”, a declarat Rivaldo despre Mutu.

adi mutu tineret

Rivaldo spune că performanțele naționalei de tineret sunt importante, deoarece jucătorii se obișnuiesc cu performanța, iar România poate reveni la o Cupă Mondială în următoarea perioadă.

Rezultatele echipei U21 ale unei țări sunt importante, categoric. Am putut vedea și eu asta în perioada de timp pe care Rivaldinho a petrecut-o la Viitorul. Obișnuiau să aibă mulți jucători chemați la echipa națională de tineret a României și lucrează serios la dezvoltarea fotbalului lor național.

Gheorghe Hagi face, de asemenea, o treabă excelentă acolo și contribuie la reconsolidarea României până la punctul în care ar putea reveni la o Cupă Mondială în viitor”, explicat fostul câștigător al Balonului de Aur.

rivaldo

Rivaldo nu l-a omis nici pe Ianis Hagi. Brazilianul este convins că fiul lui Gică Hagi va avea o carieră cu multe împliniri.

Din ceea ce am văzut la el, pare a fi un jucător bun, cu un viitor strălucit. Este încă tânăr și a făcut deja un pas înainte în dezvoltarea sa, semnând cu Rangers și lucrând cu Steven Gerrard.

Sunt sigur că va juca regulat în cadrul echipei naționale a României în viitor și, de asemenea, că va fi un lider care ar putea ajuta țara să atingă noi culmi”, a încheiat Rivaldo.

Citește și – Mircea Rednic, aproape de revenirea în antrenorat: “Sunt în discuții avansate”