Manchester City ar putea primi o suspendare de un sezon din Liga Campionilor după ce a încălcat regulamentul fair-play-ului financiar. Duminica trecută, ‘cetățenii’ au sărbătorit câștigarea celui de-al doilea titlu consecutiv în Premier League.

Potrivit New York Times și BBC, comisia UEFA pentru control financiar va finaliza ancheta în această săptămână. Președintele comisiei, Yves Leterme, va cere excluderea din Liga Campionilor pentru un sezon.

Manchester City ar fi fentat regulamentele UEFA prin supraevaluarea unor contracte de sponsorizare, estimate la 2,7 miliarde de euro în ultimii ani.

Suspendarea din Liga Campionilor ar putea viza sezonul 2019-2020 sau 2020-2021.

Și Federația Engleză de Fotbal anchetează sursele de finanţare ale „cetăţenilor”. Manchester City a câştigat campionatul Angliei pentru a şasea oară în istorie şi a doua oară consecutiv.

Regulamentul fair-play-ului financiar urmărește să corecteze eventuale dezechilibre între sumele încasate de un club din sponsorizări, bilete și alte venituri și sumele cheltuite pentru transferuri de jucători.

În 2014, Manchester City a primit o amendă de la UEFA în valoare de 60 de milioane de euro, pentru încălcarea acestor reguli financiare. În plus, echipa engleză nu a avut voie să aibă în lot decât 21 de jucători, în loc de 25.

Manchester City nu a câştigat niciodată Liga Campionilor.