VIDEO | Manchester City, pentru prima oară în finala UEFA Champions League! Trupa lui Guardiola, victorie fără emoţii în retur

sursa foto: Profi Media Images

Pep Guardiola a reuşit să ducă Manchester City pentru prima oară în finala UEFA Champions League. Englezii au învins PSG cu 2-0 în returul semifinalelor şi s-au calificat cu 4-1 scorul general al dublei manşe.

. Duelul cu PSG din returul semifinalei a început pe un teren acoperit de gheaţă după ce vremea şi-a făcut de cap la Manchester. Fără Mbappe – accidentat – campioana Franţei a primit gol după 11 minute de joc. Mahrez a dus scorul general al dublei manşe la 3-1.

 

PSG a replicat prin Marquinhos, care a trimis în transversală. Di Maria a fost şi el aproape de egalare, dar a trimis alături după o recuperare în afara careului. Totul s-a terminat pentru oamenii lui Pocchetino după pauză. Mahrez a reuşit dubla la capătul unui contraatac de manual al trupei lui Pep Guardiola. Foden a pasat decisiv pentru golul algerianului.

 

Di Maria şi-a pierdut cumpătul şi a primit cartonaşul roşu, iar Foden a fost aproape de 3-0, însă bara l-a salvat pe Navas.

S-a terminat 2-0 pentru Manchester City, care merge în prima finală UEFA Champions League din istoria clubului. Pentru Pep Guardiola va fi prima finală în care ajunge după despărţirea de Barcelona, club cu care a cucerit trofeul de două ori.

pep guardiola profimedia
Pep Guardiola, după zece ani din nou în finala UEFA Champions League. Sursa foto: Profi Media Images

În cea de-a doua semifinală, Chelsea şi Real Madrid vor începe returul de pe Stamford Bridge de la 1-1, scorul primei manşe de la Madrid. 

Finala UEFA Champions League se va disputa la Istanbul.