Probleme pentru Manchester City. Jurnaliştii germani de la Der Spiegel au publicat un material din care reiese că deţinătoarea titlului din Premier League ar fi încălcat din nou regulile fair-play-ului financiar impuse de UEFA (FFP).

City a fost sancţionată în 2014 pentru nerespectarea regulilor FFP, însă Der Spiegel a publicat o serie de noi dovezi cu privire la conturile clubului englez în acea perioadă. Potrivit germanilor, clubul din Manchester şi UEFA au avut o înţelegere secretă pentru a evita excluderea echipei lui Guardiola din Champions League.

Jurnaliştii germani susţin că maniera prin care Manchester City a încălcat cu bună ştiinţă regulile fair-play-ului financiar a fost una simplă. Contractele de sponsorizare cu anumite companii din Abu Dhabi ar fi fost „umflate” chiar cu sume de bani provenite de la Şeicul Mansour. Acesta ar fi finanţat chiar şi compania căreia clubul i-a vândut drepturile de imagine ale jucătorilor.

UEFA a anunţat că nu poate comenta subiectul din cauza obligaţiilor de confidenţialitate, însă forul european este sub presiune. Reprezentanţii La Liga au anunţat că, dacă UEFA nu va lua măsuri, se vor adresa autorităţilor competente din Uniunea Europeană!

La conferinţa de presă dinaintea partidei cu Şahtior Doneţk, Pep Guardiola a fost nevoit să comenteze situaţia. Managerul catalan şi-a apărat propria muncă, dar şi pe oficialii clubului:

„Eu sunt antrenorul. Nu ştiu cum este gestionată situaţia. Sunt parte din club, sprijin clubul. Facem ceea ce trebuie să facem din punct de vedere al regulilor. Dacă lumea spune că succesul nostru este legat doar de bani, acceptăm, dar este un punct de vedere complet greşit” – Pep Guardiola, manager Manchester City.