Luptătorul Lucescu: “Problemele nu fac decât să mă motiveze!”

Mircea Lucescu a descris felul în care gestionează problemele puse de infectările cu COVID-19 la Dinamo Kiev. Într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul român a anunţat că nici nu se pune problema să renunţe la contractul cu liderul din Ucraina.

Antrenorul român le-a spus ucrainenilor că cea mai mare problemă din această perioadă este legată de alcătuirea primului unsprezece la meciuri. Dinamo Kiev a fost lovită puternic de infectări cu COVID-19. Echipa lui Lucescu a făcut o figură frumoasă pe Nou Camp, însă a pierdut derby-ul cu Şahtior Doneţk într-un moment în care a fost lipsită de mulţi jucători de bază.

“Efectiv trebuie să cârpim echipa şi să găsim soluţii neconvenţionale. Unele dintre ele sunt foarte riscante, dar în fotbal trebuie să fii capabil să rişti. Spre exemplu, stabilisem din timp cine va juca pe stânga cu Barcelona. I-am pierdut pe toţi cei care puteau juca, şi împreună cu staff-ul am lucract cât am putut de atent, studiind toate aspectele pro şi contra fiecărei opţiuni” – a povestit Lucescu.

Antrenorul român a pus capăt şi speculaţiilor lansate în presa din Ucraina, unde au apărut zvonuri conform cărora şi-ar dori să renunţe la banca tehnică a lui Dinamo Kiev.

“Cea mai uşoară cale de a creşte traficul este de a inventa astfel de lucruri incredibile. La fel cum este şi situaţia cu presupusa mea dorinţă de a pleca din cauza pandemiei şi a faptului că trăiesc la baza de pregătire. Vă imaginaţi cât timp am trăit în cantonamentul diferitelor echipe? Este un număr foarte mare de zile, săptămâni, luni şi ani. Asta este viaţa unui profesionist în fotbalul mare, nu este o surpriză pentru mine şi familia mea.

Toată discuţia asta este un nonsens. Am motivaţie, dorinţă şi ambiţia de a lucra şi a câştiga cu Dinamo Kiev. Restul sunt zvonuri şi manipulări. Mai mult, nu mă sperie problemele şi dificultăţile din acest moment. Deciziile corecte în astfel de situaţii doar subliniază nivelul şi experienţa unui antrenor” – a explicat Lucescu.

Cel mai titrat antrenor român, Mircea Lucescu şi-a început cariera de tehnician în 1979, la Corvinul Hunedoara, într-un moment în care era încă jucător activ.

Cupa UEFA, cu Şahtior Doneţk, şi Supercupa Europei, cu Galatasaray, sunt cele mai de preţ trofee ale antrenorului român. Lucescu are în palmares 36 de trofee, ultimul câştigat chiar cu actuala sa echipă: Supercupa Ucrainei.