Sportivii din lotul național de lupte au participat în aceste zile la un turneu internațional de pregătire la Kaliningrad, în Rusia, ultimul test înaintea Campionatului European.

Sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai au în calendarul competițional un examen major pentru sportivii din lotul coordonat de Anatol Guidea, Campionatul European de la Kaspiisk, tot în Rusia. Lotul național de lupte libere al României a încheiat cu succes turneul internațional de la Kaliningrad, reveind în țară cu patru medalii, dintre care două de aur, una de argint și una de bronz.
Rezultatele luptătorilor români: Andrei Dukov (57 kg) – locul 1; Nikolai Ohlopkov (61 kg) – locul 1; Ivan Guidea (61 kg) – locul 2; Mădălin Mînzală (74 kg) – locul 3; Vlad Caraș (125 kg) – locul 5.

Peste 120 de sportivi din 11 țări au participat în această perioadă la un stagiu internațional de pregătire, urmat de turneul de la Kaliningrad.

Campionatul European de lupte libere, lupte feminine și greco-romane pentru seniori este programat în perioada 30 aprilie – 6 mai, la Kaspiisk.