Lupescu: Nu cred că fotbalul românesc are nevoie de ajutorul meu

Ionuț Lupescu a pierdut la un scor dezastruos lupta cu Răzvan Burleanu pentru șefia Federației Române de Fotbal și s-a declarat dezamăgit de rezultatul scrutinului, dar a subliniat că nu regretă faptul că a candidat.

În primul rând, felicitări președintelui pentru alegere. Vreau să le mulțumesc celor care m-au votat, dar și celor care nu m-au ales. Cred că a fost de datoria mea să încerc să redresăm și să dezvoltăm fotbalul. Sper să aveți dezvoltarea pe care o doriți în următorii patru ani și să aveți performantă, asta așteaptă toată lumea. […] Mă așteptam la mai mult, dar am vrut să ofer o alternativă către dezvoltare și performanță. Sper să nu mai fie date mincinoase, trunchiate, să fie realitatea din partea administrației Federației. Deocamdată, fotbalul românesc nu cred că are nevoie de ajutorul meu“, a spus Lupescu, după anunțarea rezultatului scrutinului.

Întrebat dacă se va întoarce la poziția ocupată în cadrul UEFA, fostul internațional a fost evaziv: “Deocamdată, mă duc până acasă“.

Dintre cele 254 de voturi validate, Răzvan Burleanu a obținut 168, iar Ionuț Lupescu a primit 78 de voturi. Marcel Pușcaș a primit 8 voturi. Ilie Drăgan nu a obținut niciun vot.

Înainte de alegeri, Ionuț Lupescu a declarat că va obține 65-70% dintre voturi.