Lucian Bute (39 de ani) și-a anunțat retragerea din box, după o carieră în care a avut 30 de victorii consecutive și și-a apărat de nouă ori centura IBF la categoria supermijlocie.

Ultimul meci al lui Bute a fost la 25 februarie 2017, când a fost învins de către columbianul Eleider Alvarez prin KO în repriza a cincea, la Quebec.

Mi-am incheiat cariera de boxer. Moment emotionant în viața mea dar sunt ferm convins că am luat decizia cea mai bună…

Publicată de Lucian Bute pe Miercuri, 20 martie 2019

Românul a participat la o conferinţă de presă la Montreal, în care nu şi-a putut stăpâni lacrimile. Lucian a dezvăluit că s-a gândit la retragere după ce s-au născut cei doi copii: Ema și Eric Stephan.

Am început să mă antrenez aici (la Montreal), la un nivel foarte ridicat, mereu. Îmi aduc aminte că prima mea luptă a avut loc aici. Nu mai am nimic de dovedit. Mă bucur că sunt sănătos şi pot fi alături de familie.

Este momentul să dau pagina, asta este viaţa. Reflexele mele, dorinţa de a mă antrena şi echilibrul nu mai sunt aceleaşi. Boxul este un sport de reacţie şi nu iartă niciodată. De ce să-mi risc sănătatea? Este foarte greu pentru un pugilist să recunoască faptul că şi-a atins limitele„, a spus Bute.

Lucian Bute își încheie cariera după 35 de victorii (27 prin knockout) și 5 înfrângeri. Și-a făcut debutul la profesioniști în 2003, iar prima înfrângere a venit abia în 2012.

În 2007, gălățeanul a cucerit titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, după ce l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio. A cedat centura abia în mai 2012, după ce a pierdut în fața britanicului Carl Froch.