Mircea Lucescu a vorbit despre posibilitatea unei reveniri în Ştefan cel Mare, ca susţinător al lui Dinamo. Il Luce a explicat cât de important ar fi un nou stadion pentru alb-roşii.

Situaţia actuală a clubului la care a scris istorie atât ca jucător cât şi ca antrenor îl dezamăgeşte pe Mircea Lucescu.

„Spun că e un moment delicat, un moment dificil. Ce mă surprinde, încăpăţânarea asta de care au dat dovadă unii oameni în ceea ce priveşte posibilitatea de a avea un stadion al lor aşa făcut. Cu un stadion de fotbal echipa va fi la nivelul lui, cum am spus mai devreme, un stadion îţi aduce în primul rând publicul, pentru că nu poţi să-l pui pe un stadion unde îţi trebuie 60 – 70 de metri să vezi un jucător, nici nu îi distingi faţa, nici nu ştii ce e cu el, nici nu vezi o fentă, un pas, deci un stadion de fotbal trebuie să existe. Stadionul aduce şi suporteri, stadionul aduce şi puncte şi presiune, o mulţime de lucruri. Cum a fost posibil ca… m-aş fi întors cu cea mai mare plăcere la Dinamo dacă se construia acest stadion, pentru că era nevoie” – a spus Lucescu într-o ediţie a emisiunii Marius Tucă Show.

Lucescu regretă faptul că potenţialul clubului din Ştefan cel Mare s-a irosit în anii care au urmat Revoluţiei din 1989.

Au intrat pe mâna unor oameni… nu acum, vorbesc de atunci în anii 1990-1992 că Dinamo a avut un potenţial senzaţional, adică şi jucători foarte buni şi victorii importante şi un public senzaţional, asta vă spun eu. Şi când am venit la Dinamo, primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă ocup de suporteri, am făcut o întâlnire în sala mare acolo şi am chemat suporterii, am explicat tot ce vreau să fac, am cerut ajutorul la toată lumea, m-am zbătut, aveam legături foarte bune cu centrul de medicină sportivă, analizam jucătorii tinerii” – a rememorat Lucescu.

Mircea Lucescu a jucat pentru Dinamo din 1963 până în 1977 şi a antrenat echipa din Ştefan cel Mare din 1985 până în 1990.