Lucescu îi laudă pe tricolorii mici

Aprecierile pentru performanţa naţionalei de tineret continuă să curgă. Ultimul care i-a aplaudat pe jucătorii lui Mirel Rădoi este chiar Mircea Lucescu. Recunoscut pentru înclinaţia de a promova jucători tineri pe parcursul carierei de antrenor, Lucescu a avut numai cuvinte de laudă pentru naţionala de tineret. 

“Ar fi extraordinar, asta înseamnă că noi am avut întotdeauna jucători talentaţi. Cu această generaţie a lucrat foarte bine Gică Hagi, excelent, pentru că a stimulat enorm de mult performanţa la nivelul jucătorilor tineri, de 18-19 ani. Şi nu numai în cadrul echipei lui, ci vizavi de toate celelalte echipe româneşti. De aceea, ăsta este un moment într-adevăr de bucurie, să vezi echipa de tineret a României calificându-se la un turneu final. Înseamnă foarte mult. Problema este, când se vor întoarce la cluburi ce se va întâmpla cu ei? Vor juca sau vor fi ţinuţi pe banca de rezerve?” – a declarat Lucescu pentru Digi Sport.

tineret

Naţionala U21 a României mai are nevoie de patru puncte în meciurile cu Ţara Galilor şi Liechtenstein pentru a-şi asigura calificarea la EURO 2019. Ar fi prima prezenţă la un asemenea turneu final după 20 de ani.

CITEŞTE ŞI: Acum ori niciodată! Unde se va disputa meciul decisiv pentru naționala de tineret