Lucescu i-a analizat pe suedezi. Sfaturi pentru tricolori

mircea-lucescu

Mircea Lucescu a prefaţat întâlnirea cu Suedia de la Stockholm. Fostul selecţioner al Turciei i-a învins pe scandinavi la ei acasă, scor 3-2, în confruntarea din Liga Naţiunilor. 

Il Luce ştie care sunt cei mai periculoşi jucători ai Suediei, dar şi care este stilul de joc al primului adversar al tricolorilor din preliminariile EURO 2020.

“Suedia de azi e o echipă fără posesie, cu dublaj bun și cu doi oameni foarte importanți. Forsberg intră din lateral spre interior cu dribling în viteză, face translația între linii, responsabil cu accelerările, iar Sebastian Larsson e un excelent pasator, letal la serviciul decisiv. La partida cu Turcia, le-am și spus alor mei să nu-l lase nici măcar să ridice capul din pământ!” – a explicat antrenorul român pentru Gazeta Sporturilor.

Lucescu a dezvăluit că nu a fost abordat de selecţionerul Cosmin Contra în perioada de pregătire a meciului de la Stockholm.

“Nu și nici nu e nevoie! Fiecare tehnician vede altfel jocul, cu propriii ochi și propria abordare. Englezii spun că antrenoratul e o meserie pentru un om. Trebuie să avem încredere în Cosmin. Nu mai e ca în anii ’80, când alergam să strângem informații. Azi, totul e la distanță de un click, găsești ce ai nevoie în câteva secunde. Știe ce are de făcut!” – este opinia lui Lucescu.

Lucescu a întâlnit Suedia şi ca selecţioner al României. În campania de calificare la EURO 84, tricolorii s-au impus de două ori: 2-0 la Bucureşti şi 1-0 la Stockholm.

Suedia – România se va juca sâmbătă, 23 martie, la Stockholm. Partida va începe la ora 19:00.