LPF pregătește măsuri împotriva cluburilor din Liga 1 care nu plătesc salariile la timp

Mai multe cluburi din Liga 1, precum Dinamo București sau Astra Giurgiu, au restanțe salariale de aproape trei luni către fotbaliști și staff. Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) vrea să oprească o parte din banii din drepturile TV pentru a asigura plata la timp a contractelor.

Numeroși fotbaliști din Liga 1 ajung să apeleze la comisiile FRF după ce nu își primesc salariile mai multe luni. În plus, plata salariilor restante va reprezenta un criteriu strict pentru obținerea licenței.

De exemplu, Dinamo are nevoie de 180.000 de euro pentru a obține licența de Liga 1 pentru sezonul următor, iar restanțele către fotbaliști și staff ajung la trei luni pe 15 aprilie.

E un lucru deranjant să avem de-a face cu jucători nemulțumiți pentru că nu și-au primit salariile. Într-adevăr, cluburile sunt în situația în care au datorii din urmă. Avem în vedere să discutăm cu fiecare, pentru a-și face un plan de reeșalonare a acestor datorii, pe o durată rezonabilă. Nu le pot achita în câteva luni, e clar! Poate un an de zile.

Vrem să instituim un mecanism de control financiar, care să fie separat de licențiere, în sensul în care să ne asigurăm că toate cluburile au buget pentru plata salariilor și să reținem din drepturile de televizare banii pe 2-3 luni. În situația în care cluburile ajung să se blocheze și nu le ies calculele pe buget, să putem să facem plata salariilor direct din drepturile de televizare.

Este esențial să rezolvăm această problemă. Jucătorii rămân actorii principali în acest fenomen fotbalistic, apoi urmează antrenorii. Dacă nu sunt plătiți la zi, au tot felul de frustrări. Trebuie să fie normalizate relațiile între club și jucători. Trebuie să avem o decizie în Adunarea Generală a LPF“, a spus Justin Ștefan pentru ProSport.

justin stefan