LPF, categorică după un nou caz de COVID 19 în fotalul românesc: “Nu se pune problema asta”. Atacul subtil la FRF

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan a reacționat după anunțul conform căruia arbitrul Iulian Călin a fost depistat pozitiv la ultimul test efectuat. 

Oficialul Ligii a precizat că nu se pune problema că vreuna dintre partidele programate a se disputa în următoarele zile să fie amânată. Singura decizie luată de șefii din fotbalul românesc după apariția aceastei situații nedorite este cea a înlocuirii asistentului Mircea Grigoriu, delegat la jocul din această seară dintre FCSB și FC Botoșani.

„Suntem în legatură permanentă cu Comisia Centrală a Arbitrilor. Arbitrul delegat la meciul de diseara este izolat şi va fi înlocuit de un alt arbitru. În acest moment nu se pune problema amânării vreunui meci din Liga 1, cât timp nu avem niciun club implicat în vreo ancheta epidemiologică.

Pentru a fi considerat contact, potrivit legislaţiei din România, trebuie să fi stat faţă în faţă la o distanţă mai mică de 2 metri pentru cel puţin 15 minute. Ceea ce nu se întâmplă în cazul interacţiunii dintre arbitri si jucători în cazul unui meci de fotbal”, a spus Justin Ștefan pentru Digi Sport. 

arbitri intalnire VAR 03 Kovacs

Iar acesta nu s-a ferit să trimită o săgeată și către conducerea FRF cu această ocazie.

“Cred ca ar fi fost mult mai bine ca arbitrii să se testeze şi ei cu două zile înainte de meciul la care sunt delegaţi, asa cum se întâmplă în cazul observatorilor LPF, şi nu din 14 in 14 zile aşa cum a stabilit comisia medicala a FRF. Cred că se impune ca FRF să urmeze modelul aplicat de observatorii LPF şi în cazul arbitrilor delegaţi la meciurile din Liga 1”, a mai adăugat secretarul general al forului care organizează Liga 1.

Situația de la FCSB, prin ochii lui Anghel Iordănescu

Fostul selecționer Anghel Iordănescu este invitatul lui Claudiu Giurgea la emisiunea ‘Realitatea Sportivă’ de la Realitatea Plus, duminică, de ora 18:00. Marele antrenor va discuta inclusiv despre situația de la FCSB.

CITEȘTE ȘI –>> Gigi Becali, avertizat de Mirel Rădoi: “Trebuie să îi vinzi”