Rafael Nadal este nesigur în privința participării la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului. Tenismenul iberic, liderul clasamentului mondial, a declarat că are nevoie de odihnă fizică și mentală după un sezon lung pe zgură. Duminică, Nadal a câștigat Openul Franței, de la Paris.

Rafael Nadal (32 de ani) a confirmat încă o dată supranumele de ‘Regele Zgurii’, reușind un parcurs aproape perfect în 2018. Ibericul a înregistrat 24 de victorii și o înfrângere pe zgură, cucerind titlul la Monte Carlo, Barcelona, Roma și Roland Garros. 

Turneul de la Wimbledon este programat în perioada 2-15 iulie.

Este dificil să mă gândesc acum la Wimbledon. Am avut un sezon de zgură lung și greu din punct de vedere mental. Am jucat aproape toate meciurile posibile, deși veneam după o accidentare. Așa că au fost două luni solicitante pentru mine. Mi-ar plăcea să joc în cât mai multe turnee cu putință, dar trebuie să văd cum mă simt în următoarele zile. Evident că este o schimbare drastică, de la zgură la iarbă. Am reușit acest lucru în trecut, când eram mult mai tânăr și mai rapid, când jucam un turneu după altul. Cred că anul trecut am jucat destul de bine pe iarbă„, a declarat Nadal, citat de Reuters.

Rafael Nadal este înregistrat și pentru turneul de la Queen’s Club, Londra, care va începe săptămâna viitoare. Antrenorul spaniolului, Carlos Moya, a declarat că un răspuns definitiv privind participarea va fi oferit în câteva zile.

Nadal a câștigat de două ori turneul de la Wimbledon, în 2008 și 2010, la care se mai adaugă trei finale. În ultimii șapte ani, Rafa n-a reușit să treacă de faza optimilor de finală pe iarba de la Londra.

Rafael Nadal a ajuns la 17 trofee de Mare Șlem câștigate, după succesul de la Roland Garros. Spaniolul are cele mai bune cifre pe zgură din istoria tenisului masculin. De-a lungul carierei, Nadal a pierdut doar 10% dintre partidele jucate pe zgură.