Jose Pekerman (69 de ani) a anunțat că nu va mai fi antrenorul echipei naționale a Columbiei. Tehnicianul ar putea reveni pe banca Argentinei.

Pekerman pleacă de la echipa sud-americană după 6 ani și jumătate. Tehnicianul argentinian a venit la naționala Columbiei în 2012, iar contractul său a expirat după Cupa Mondială din Rusia.

Jose Pekerman este așteptat să îl înlocuiască pe Jorge Sampaoli. Fostul antrenor al Mexicului, columbianul Juan Carlos Osorio, era primul pe listă pentru preluarea funcției de selecționer al naționalei Columbiei. Confirmarea că Osorio a fost numit deja antrenor al naționalei Paraguayului îi lasă pe columbieni fără un plan de rezervă.

Mai mulți fotbaliști din lotul Columbiei, printre care Falcao, Yerry Mina, Juan Cuadrado au postat pe rețelele de socializare mesaje emoționante de mulțumire antrenorului argentinian.

 

‘Profesorul meu, am doar cuvinte de mulțumire pentru tine și întregul corp tehnic. Mukțumesc pentru că ai crezut în noi. Ne-ai învățat să dăm totul pentru selecționata noastră și, mai presus de toate, îți mulțumesc că mi-ai dat ocazia de a împărtăși atât de multe bucurii cu iubitul meu tricolor”, a scris Yerry Mina.

Jose Pekerman a obținut două calificări consecutive cu Los Cafeteros la Cupa Mondială. Sub comanda lui, naționala Columbiei a ajuns până în sferturile de finală în 2014, cel mai bun rezultat al echipei sud-americane.