SET ȘI VICTORIE HALEP! Simona domină clar finalul meciului, valorifică prima minge de meci și câștigă setul decisiv cu 6-2. Succesul a venit după aproape trei ore de joc.

Halep – Hercog 5-7, 7-6, 3-2. Game alb pentru Polona, care nu renunță la luptă.

Halep – Hercog 5-7, 7-6, 3-1. Halep salvează o minge de break și are pentru prima oară două game-uri avantaj în acest meci.

Halep – Hercog 5-7, 7-6, 2-1. Simona face break-ul după un game superb și e la conducere în setul decisiv.

SET 3

INFO: Halep merge la vestiare înaintea setului decisiv.

Halep – Hercog 5-7, 7-6 (7-1). Halep e mult mai bună în tie-break, egalează la seturi și trimite meciul în decisiv după ce se impune clar: 7-1.

Halep – Hercog 5-7, 6-5. Simona revine în avantaj, însă solicită din nou ajutorul fizioterapeutului. Durerile îi dau serioase bătăi de cap.

Halep – Hercog 5-7, 5-5. Polona reușește break-ul, iar apoi egalează cu un game alb, în care am avut și un punct superb între cele două, câștigat de adversara Simonei.

BREAK HALEP! Halep – Hercog 5-7, 5-3. Halep luptă extraordinar și câștigă un break foarte echilibrat. Fanii români se ridică în picioare și o aplaudă pe Simona, care joacă mult mai bine decât în primul set.

Halep – Hercog 5-7, 4-3. Simona este în avantaj după un game alb și acum cere din nou ajutorul antrenorului, așa cum s-a întâmplat și în primul set, înainte de a reuși break-ul. „Ai variat foarte bine. Ai ales foarte bine la retur. Când îți dă pe dreapta, împinge un pic pe picior. Rămâi lângă ea, că îți vine șansa”, a fost mesajul lui Dobre.

Halep – Hercog 5-7, 3-2. Românca revine la conducere și avem în continuare un set fără vreun break.

Halep – Hercog 5-7, 2-1. Simona câștigă un alt game extrem de disputat și conduce cu 2-1. Meciul e în continuare foarte echilibrat.

Halep – Hercog 5-7, 1-1. Polona ia un game lung și echilibrat. Ambele jucătoare și-au făcut serviciul.

Halep – Hercog 5-7, 1-0. Fără să strălucească, Halep ia primul game în setul al doilea.

SET 2

SET HERCOG! După o oră și un minut, Simona pierde primul set cu Hercog, scor 5-7.

BREAK HERCOG! Halep – Hercog 5-6. Jucătoarea noastră nu face nici măcar un punct pe propriul serviciu și Hercog este iar în avantaj.

Halep – Hercog 5-5. Simona face 5-4 după un game dominat categoric, dar nu reușește să închidă setul și este egalată. Primul set se prelungește.

BREAK HALEP! Simona câștigă un game solicitant și valorifică a treia minge de break. Scorul este 4-4.

INFO: Halep îi solicită ajutorul antrenorului Daniel Dobre, într-un moment în care scorul e 4-3 pentru Hercog. „Servești bine. Termină mișcările, asta e cel mai important. Ești ok în teren. Ai încredere, pentru că joci bine”.

Halep – Hercog 2-4. Condusă cu 0-30, Hercog reacționează excelent sub presiune și se distanțează iar în primul set.

INFO: Simona cere un time-out medical de 3 minute și va fi bandajată la genunchi.

INFO: Halep resimte dureri la genunchiul stâng și solicită ajutorul fizioterapeutului.

Halep – Hercog 2-3. Simona ține aproape, joacă mai bine și reduce din diferență. Un game important pentru Halep, pentru că Hercog se putea distanța decisiv în primul set.

Halep – Hercog 1-3. Simona cedează din nou, după ce a ratat o minge de break și a cedat nervos, schimbându-și racheta. Lucrurile se complică pentru Halep.

BREAK HERCOG! Halep – Hercog 1-2. Polona reușește break-ul și e în avantaj în primul set. Simona e surprinsă de loviturile adversarei și n-are reacție.

Halep – Hercog 1-0. Simona se impune fără mari emoții pe propriul serviciu și conduce cu 1-0.

UPDATE 20:22: Începe meciul dintre Halep și Hercog. Simona este la serviciu! Ambele jucătoare sunt născute în 1991: Simona în septembrie, iar Polona în ianuarie.


Simona Halep se va lupta cu Polona Hercog pentru un loc în optimile turneului de la Miami.

Jucătoarea noastră este favorită certă, în condițiile în care Hercog, care a venit des la turneul de la București, ocupă locul 93 în lume.

„Știu că Hercog are o lovitură puternică de forehand și servește bine. Va trebui să-mi ajustez poziția din teren. Sunt încrezătoare”, a declarat ”Super-Simo”.

Hercog a câștigat singurul duel direct, care a avut loc acum 10 ani. La Sofia, Polona a învins-o pe Simona cu 7-6, 1-6, 6-2.

În turul precedent, Halep n-a avut emoții cu Taylor Townsend, pe care a bătut-o clar: 6-1, 6-3.