Lewis Hamilton nu a rămas indiferent la tragedia petrecută în Australia, acolo unde oameni şi animale au căzut victime incendiilor devastatoare.

Campionul mondial din Formula 1 a anunţat că va dona o sumă impresionantă asociaţiilor de salvatori şi pompierilor care luptă pentru stingerea incendiilor de pădure din Australia.

Pilotul britanic a postat imagini dramatice cu animale salvate şi i-a îndemnat şi pe alţii să doneze în sprijinul victimelor. 500.000 de dolari australieni (puţin peste 300.000 de euro) este suma pe care Hamilton a promis să o ofere.

Mă doare inima când văd cât de devastatoare sunt incendiile de vegetaţie pentru oamenii şi animalele din ţară. Voi dona 500.000 de dolari australieni pentru susţinerea animalelor voluntarilor care intervin la incendiile de vegetaţie şi pompierilor din zona rurală – a anunţat pilotul.

Incendiile din Australia au început în luna septembrie, iar până în prezent a ars o suprafață care depășește teritoriul Belgiei, adică 30.000 de kilometri pătrați. În aceste zile, temperatura medie în Australia este de 40 de grade Celsius.

27 de oameni și circa 500 de milioane de animale au murit în această perioadă. Peste 2.000 de case au fost distruse de incendii.

Lewis Hamilton, pilotul cu şase titluri mondiale în palmares, a împlinit 35 de ani pe 7 ianuarie.