RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Leo Messi, campion la venituri în 2018. Cât a încasat Ronaldo

Lionel Messi l-a depășit pe Cristiano Ronaldo la venituri, în 2018. Potrivit Forbes, argentinianul a câștigat cu numai 3 milioane de dolari mai mult decât rivalul său. Cel mai bine plătit sportiv din lume rămâne însă Floyd Mayweather. 

Messi și Ronaldo sunt pe primele două locuri în topul celor mai bine plătiți fotbaliști. În clasamentul celor mai bine plătiți sportivi sunt depășiți însă, cu mult, de pugilistul Floyd Mayweather.

Messi a încasat, în 2018, 111 milioane de dolari, 84 de milioane din salariu și bonusuri și încă 27 de milioane de la sponsori.

Ronaldo a plecat la Juventus pe un contract mai mare ca la Real, dar tot e în urmă. Portughezul a strâns 61 de milioane de la cele două cluburi din salariu și bonusuri (inclusiv pentru câștigarea Ligii Campionilor), dar are bani mai mulți din contractele de publicitate, 47 de milioane. În total, Ronaldo a avut venituri de 108 milioane de dolari, cu 3 milioane mai puțin ca Messi.

Următorul în clasamentul fotbaliștilor este Neymar, cu 73 de milioane de la club și 17 de la sponsori (90 de milioane în total), apoi Bale (Real Madrid – 34,6), Oscar (Shanghai SIPG – 27,4), Rooney (DC United – 27), Suarez (Barcelona – 26.9) și Aguero (Man. City – 23).

În topul mondial al sportivilor, Mayweather conduce detașat cu câștiguri de 274 de milioane de dolari din box și 10 de la sponsori.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare