Leo Messi, acuzat de fraudă fiscală și spălare de bani

Argentinianul Lionel Messi se confruntă cu o plângere penală depusă de către un fost angajat al fundației sale din Spania. Starul Barcelonei este acuzat de fraudă fiscală, escrocherie şi spălare de bani.

Potrivit AFP, plângerea penală a fost depusă de către Federico Rettori, un argentinian care locuieşte la Mallorca şi care a lucrat pentru Leo Messi Foundation.

Reclamantul denunță că anumite sume de bani primite de fundaţia lui Messi “era destinate unor acţiuni sociale, dar au fost folosite pentru alte activităţi private sau au fost transferate în alte conturi bancare decât cele declarate de fundaţie”.

Totodată, Federico Rettori susține că fundația a fost administrată în mod defectuos și nu a avut un control contabil adecvat. Sunt acuzați, printre alții, Leo Messi, tatăl fotbalistului, Jorge, și fratelui său, Rodrigo.

leo messi foundation

Fundația Leo Messi a fost înființată în 2007 ca o organizație non-profit cu obiectivul declarat de a ajuta copiii din întreaga lume, prin acțiuni de solidaritate și implicare socială. Principiile fundamentale ale fundației sunt sănătate, educație și sport.

Leo Messi (31 de ani) este investigat și în Argentina pentru presupuse fapte de evaziune fiscală şi deturnare de fonduri. Fotbalistul a negat toate acuzațiile.

CITEȘTE ȘI -> Accidentarea lui Neymar e gravă! Cât va lipsi de pe teren