La câteva zile după ce Andy Murray şi-a anunţat retragerea, legendarul Roger Federer a vorbit şi el despre momentul în care îşi va încheia cariera.

Omul care a strâns 20 de titluri de grand slam a fost provocat într-un interviu acordat postului CNN. Federer nu a stabilit încă momentul retragerii, dar ştie exact cum se va întâmpla asta.

„M-am gândit care ar fi locul potrivit, dar nu cred că este aşa. Cred că va fi o zi, depinde de corp, de familie, de psihic. Poate mă voi trezi într-o dimineaţă şi voi spune că asta este, sau voi spune că mai pot duce câteva turnee. Poate unul dintre acele turnee va fi prea îndepărtat şi nu voi mai ajunge la el. Îmi place Wimbledon şi poate acela va fi locul, dar nu poţi ştii” – a explicat jucătorul care şi-a început cariera de profesionist în urmă cu două decenii.

Federer îşi doreşte un singur lucru legat de retragere.

„Sper să o fac în condiţiile mele, să nu fie vorba de o accidentare. Am avut această ameninţare în trecut, când am fost accidentat la genunchi, dar am reuşit să revin. Nu m-am gândit la un final de vis, nu vreau să o fac după ce câştig un titlu anume, să vin şi să zic..apropo, mă şi retrag. Dacă voiam asta puteam să o fac după finalele epice de la Australian Open. Cred că trebuie să fie o zi fericită, o sărbătoare, nu una tristă, ca o înmormântare” – a explicat cu lacrimi în ochi maestrul elveţian.

Roger Federer va participa la Australian Open din postura de campion en-titre. Elveţianul are şase titluri cucerite la Melbourne, în 2004, 2006, 2007, 2010, 2017 şi 2018.