Legendă a fotbalului englez, acuzată de rasism. Opt luni de suspendare

Widnes. Widnes Vikings launch their new charity shirt in partnership with the Sir Bobby Robson Foundation on Wednesday 25th February 2015. The shirt is to be worn at the Magic Weekend in Newcastle on Saturday 30th May 2015. Peter Beardsley launches the charity shirt during the Widnes Vikings, Sir Bobby Robson Foundation shirt launch in Newcastle. MANDATORY CREDIT: RLPIX.COM For editorial use only. Copyright remains property of rlpix.com

Federaţia engleză nu se joacă atunci când vine vorba de acuzaţii de rasism. Un nume legendar al fotbalului din Albion a primit o suspendare de opt luni din orice activităţi legate de fotbal!

Este vorba despre Peter Beardsley, fost manager a lui Newcastle United şi atacant al primei reprezentative.

În vârstă de 58 de ani, Beardsley a numit “maimuţă” un jucător al echipei sub 23 de ani în timpul unei partide de fotbal-tenis la antrenament.

Comisia care a analizat cazul l-a obligat pe Beardsley să urmeze un curs de reeducare în privinţa rasismului şi l-a scos din fotbal pentru opt luni!

Trei acuzaţii împotriva lui Beardsley

  • I-a spus unui jucător: “Trebuie să fii obişnuit cu asta”, în timp ce jucătorul de origini africane se căţăra în timpul unui team-building organizat într-un parc cu tiroliene.
  • Şi-a expriat dubiile legate de vârsta jucătorilor de culoare: “un stereotip negativ cu privire la jucătorii cu origini africane este că îşi fraudează vârsta reală!”
  • Şi-a numit un jucător ‘maimuţă’ în timpul unui joc de tenis cu piciorul

Peter Beardsley a declarat că nu este rasist şi a dezvăluit că mai mulţi colegi de culoare, printre care John Barnes, Les Ferdinand sau Andy Cole, dar şi alţi jucători şi antrenori au depus mărturie în faţa comisiei cu privire la caracterul său şi la faptul că indiferent ce a spus nu şi-a dorit să aducă vreo ofensă.

Peter Beardsley a jucat 59 de meciuri în naţionala Angliei şi peste 300 de partide pentru Newcastle United. Beardsley a mai jucat în carieră la Liverpool, Manchester City sau Fulham.