Lecție pentru Contra! Antrenorul naționalei, pus la zid de Șumudică!

șumudică

Marius Șumudică a comentat evoluția naționalei în meciul cu Suedia și a criticat alegerile făcute de Cosmin Contra. 

De nervi după înfrângerea cu Suedia, Șumudică a încălcat “codul antrenorilor”. Șumi a vorbit deschis despre greșelile lui Contra.

Eu meciul ăsta nu-l jucam în 4-4-2 niciodată. Eu joc un sistem în funcție de jucătorii pe care-i am. Eu consider că noi am arătat foarte prost din punct de vedere tactic. Eu jucam cu Coman într-o bandă, Mitriță în alta, un decar, Ianis, Budescu sau Stanciu, în spatele vârfului, și cu doi șesari. Așa jucam eu. Eu sunt mâhnit.

Spun unele lucruri care pe mine mă dor. Vreau să spun ceva. Suedia, de 40 de ani joacă 4-4-2.

În momentul în care joci contra unei echipe care joacă 4-4-2 trebuie să ai om în plus la mijlocul terenului, în ce sistem vrei tu să joci.

Noi nu am câștigat mingea a doua. Noi l-am lăsat pe Băluță singur, pentru că Stanciu, din punct de vedere defensiv nu poate să acopere zona aia. Atacanții lor, plus benzile, de foarte multe ori au primit între linii.

Băluță a arătat rău, nu mai este Băluță ăla de astă vară sau de la Viitorul. Ne-am lovit de un presing agresiv, nu am avut calitatea, fundașii noștri centrali nu au calitatea să iasă cu mingea la picior.

Rus și Nedelcearu, atâta i-am lăudat, părerea mea este că au greșit la ambele goluri, în afară de Mogoș, la primul gol, nu ai voie să faci așa ceva.

Sunt de acord că pot crește, dar nu cu un meci jucat cu Norvegia împreună, poți să te bați cu Suedia. Rus și Nedelcearu nu au calitate să urce cu mingea la picior. Îmi vin acum în minte un Săpunaru, un Dragoș Grigore, un Moți, pe care-i mai ascultă mingea.

Eu spun de doi ani de zile, lumea zice că-s nebun, Bancu nu poate să joace fundaș stânga, niciodată, în patru, nu este fundaș stânga, nu are calități, cu trei fundași centrali, poate, să-ți acopere toată banda, în patru e gaură mare.

Pe noi ne-au bătut pe benzi, ambii fundași laterali au fost depășiți. Niciun atacant de-al nostru nu a coborât la un șesar de al lor.

Când joci în cuplu, unul trebuie să coboare. Pe ei îi asculta mingea. Noi am arătat foarte rău. Am fost depășiți din toate punctele de vedere, nu am câștigat dueluri, nu am putut să facem lucrul ăsta”, a mai spus Marius Șumudică la Digi Sport.