FOTO | Laura Coman este sportivul anului în tirul românesc

laura coman și alin moldoveanu 2

Laura Coman a fost declarată, pentru a treia oară consecutiv, sportivul anului de către Federația Română de Tir. Campioana europeană la pușcă aer comprimat 10m a intrat în posesia unui colan care o trimite cu gândul la medalia olimpică la care țintește.

„Acest colan e o încununare a ultimilor trei ani de muncă și îmi doresc să nu fie ultimul. Este prima dată când un sportiv obține trei ani la rând titlul de sportivul anului și sunt foarte mândră de acest lucru. Fac analogie cu oricare medalie, când am o medalie în jurul gâtului mă simt împlinită” – Laura Coman, campioană europeană la tir.

Aflat în plin proces de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alin Moldoveanu s-a numărat și el printre laureații Federației Române de Tir.

„Semnele sunt bune. Acum, pe final de an, am început să am rezultate care sunt competitive pe plan mondial, ceea ce îmi permite să sper. Îmi place ceea ce fac, altceva mai bine nu știu să fac și atunci merg înainte. Vreau să fac tir atât timp cât pot, nu am un termen limita. Cât merge, continuăm” – Alin Moldoveanu, campion olimpic la tir.