Laude pentru Gică Hagi din partea LPF, după calificarea naționalei de tineret

Liga Profesionistă de Fotbal, prin președintele Gino Iorgulescu, l-a felicitat pe Gheorghe Hagi pentru contribuția adusă la dezvoltarea fotbalului românesc, după calificarea echipei naționale U21 la EURO 2019.

LPF evidenţiază importanța Academiei Hagi pentru loturile reprezentative ale României. Foarte mulți jucători de la FC Viitorul fac parte din naționala de seniori și din cea de tineret.

Iată scrisoarea deschisă semnată de către Gino Iorgulescu:

În atenția domnului Gheorghe Hagi

Liga Profesionistă de Fotbal ține să felicite Academia Gheorghe Hagi, pe creatorul acesteia, și, nu în ultimul rând, clubul Viitorul Constanța pentru contribuția esențială adusă la performanța excepțională a fotbalului românesc concretizată prin calificarea echipei naționale U21, la turneul final al Campionatului European din Italia, 2019!

Știm ce eforturi au depus clubul dumneavoastră și Academia în sprijinul fotbalului românesc, vă felicităm pentru numărul impresionant de fotbaliști descoperiți, pregătiți și lansați către loturile reprezentative ale României, pentru meritele incontestabile dovedite de jucătorii oferiți de dumneavoastră acestei echipe, care a reușit calificarea la turneul final din Italia și vă asigurăm de tot sprijinul Ligii Profesioniste de Fotbal. Aceeași prețuire și felicitări sincere vrem să trimitem și către toate celelalte cluburi din Liga 1 Betano, furnizoare de fotbaliști atât de talentați pentru echipele reprezentative ale României. 

Întreaga Românie știe ce înseamnă în istoria fotbalului numele Gheorghe Hagi, iar această generație minunată a fotbalului nostru, această performanță cu implicații majore în dezvoltarea acestui sport, nu putea fi realizată fără credința, fără efortul și fără munca titanică a dumneavoastră.

E o bucurie a întregului fotbal românesc pe care o împărtășim cu dumneavoastră și care ne obligă pe noi toți să recunoaștem, să prețuim și să mulțumim clubului care a pus înainte de toate creșterea tinerilor fotbaliști și omului Gheorghe Hagi pentru tot ce a construit și construiește în fotbalul nostru!“.