RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Ladislau Boloni speră într-o minune contra Germaniei: “Poți să-i bați. Ei dau de două ori în bară și ratează un penalty”

Ladislau Boloni, fost mare internațional român și actual antrenor, a oferit declarații în care a prefațat cele trei meciuri ale naționalei de fotbal a României, programate până la finalul lunii, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Boloni a vorbit despre reprezentativele Macedoniei de Nord, a Germaniei și a Armeniei, viitoarele adversare ale tricolorilor.

Nu ar fi permis să faci greșeli. Aș îndrăzni să spun ca baza să fie solidă, să facă echipa, să aleagă tactica în așa fel încât baza să fie solidă, și din această bază să aducă pe urmă surprizele prin care să reușească să dea echilibru.

romania gol profimedia 0556705981
România. Foto: Profimedia

Cu Macedonia de Nord ar trebui, fără probleme, să câștigi jocul, mai folosești tinerii, mai încerci o anumită tactică, pentru că ești pur și simplu mai puternic. Cam ăsta ar trebui să fie raportul forțelor, în această întâlnire. Meciul celălalt (…) cred că Armenia n-ar trebui să fie o problemă pentru echipa națională a României“, a declarat Boloni pentru playsport.ro.

Naționala de fotbal a Germaniei este favorita grupei, dar tricolorii pot produce surpriza, este de părere tehnicianul echipei Panathinaikos Atena.

“Singurul meci din acestea trei de risc maxim – ca să răspund și să nu fac prea multă filosofie – e cu Germania, care Germania sigur că e favorită.

Eu văd că fotbalul german are niște infrastructuri extraordinare, vorbim de o echipă, într-adevăr joacă o echipă, dar să te compari un fotbal care este printre cele mai puternice din lume, cu organizare, cu infrastructură, cu echipe deosebit de bune, cu jucători tineri care sunt formați cu o anume filosofie, cu un public mai numeros ca-n Anglia chiar, când iei toate atuurile astea?

Sigur că poți să-i bați, ei dau de două ori în bară, ratează un penalty, iar tu vrei să centrezi și mingea cade în poartă, se poate întâmpla în fotbal, în fotbal totul se poate întâmpla.

dpa Alamy Live Newsprofimedia 0569679244
Germania. Foto: Dpa/Alamy Live News (Profimedia)

Dar să afirmi că fotbalul german nu mai este același fotbal cum a fost, astea sunt niște gargare, ale unora care vor să facă vâlvă. Aș vrea să știu cine spune treaba asta“, a mai spus Boloni, potrivit sursei citate.

boloni

Programul echipei naționale a României în luna martie:

25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21:45 (Arena Națională)

28 martie: România – Germania, ora 21:45 (Arena Națională)

31 martie: Armenia – România, ora 19:00

Citește și Selecționerul Macedoniei de Nord are cuvinte de laudă la adresa României: “O națională puternică!”

 

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare