Franța s-a calificat în finala Fed Cup, după meciul dramatic de dublu împotriva României. Julien Benneteau, căpitanul nejucător al Franței, a declarat că o mutare tactică importantă a fost decizia ca Pauline Parmentier să o înfrunte pe Irina Begu, în al patrulea meci de simplu.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, consideră că tactica lui a fost una corectă, iar diferența în favoarea Franței a fost făcută de câteva puncte.

Duminică, la scorul general de 2-1 pentru România, Irina Begu a înlocuit-o pe Mihaela Buzărnescu în al doilea meci de simplu, dar a pierdut în fața lui Pauline Parmentier și s-a accidentat la gleznă.

A fost un moment de inteligenţă, sinceritate şi onoare între Pauline, Alizé (Cornet) şi mine. În această reuniune în trei a reieşit clar că Pauline era alegerea cea mai bună. Cred că zgura indoor este suprafaţa ei cea mai bună. A fost una dintre jucătoarele care au fost cele mai bune la antrenamente, toată săptămâna.

Ei nu se gândeau că Pauline va juca. Eu aveam o idee că Begu va juca. Pauline a bătut-o pe Begu anul trecut, la Istanbul. Mi-a plăcut ce mi-am imaginat! De aceea, este o adevărată victorie a echipei„, a spus Julien Benneteau, citat de L’Equipe.

România rămâne cu o participare impresionantă în semifinalele Fed Cup, după o pauză de 46 de ani!