Klaus Iohannis se opune acordului dintre MAI și Biserică! ”Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că-i va cere premierului Ludovic Orban să revină asupra acordului dintre MAI și Biserica Ortodoxă și să găsească o soluție prin care regula statului acasă să nu fie încălcat, așa cum se întâmplă în actualul acord.

Iohannis a ținut să le transmită un mesaj tranșant românilor: „Stați acasă. Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”.

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem peste 7200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit.

Avem de ieri până astăzi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus.

Deci nici vorbă de relaxare.

Și ca să fie foarte foarte clar, ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toata lumea.

Cuvântul de ordine este stați acasă.

Cele mai bune intenții creează cele mai multe complicații.

Așa se întâmplă și cu așa zisul acord încheiat cu BOR. Probabil intențiile sunt foarte bune dar nu s-a înțeles foarte bine. Mulți au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul.

Iar explicațiile au fost optimiste.

Voi începe o ședință cu premierul și miniștrii.

În cadrul acestei ședințe voi solicita premierului să revină asupra acestui acrod. Să găsească o formulă care respectă principiul stați acasă care se încadrează perfect în solicitările decretului și respectă ordonanțele militare.

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun experții, medicii: stați acasă. Altfel, după sărbători vom avea înmormântări”.

Citește și ♦ Coronavirus | Românii nu se gândesc la fotbal în această perioadă! Câți regretă că nu pot merge pe stadioane – sondaj