Jucătorii echipei Leicester au călătorit peste 19.000 de kilometri ca să participe la funeraliile patronului Vichai Srivaddhanaprabha, decedat în urma prăbușirii elicopterului în care se afla. Portarul Kasper Schmeichel a declarat că nu va putea să uite momentul în care s-a produs accidentul.

Trupul neînsuflețit al fostului patron al clubului de fotbal englez a fost depus la templul din Bangkok, iar funeraliile vor dura o săptămână.

Jamie Vardy și Kasper Schmeichel au fost vizibil afectați de această tragedie. Atacantul englez s-a rugat în genunchi pentru fostul său patron.

Eram pe teren înainte ca elicopterul să decoleze și i-a făcut cu mâna (patronului). Este un moment care va rămâne cu mine pentru totdeauna. Am văzut cum s-a întâmplat totul. Este o amintire neplăcută, dar am primit toată susținerea de care am nevoie. A fost greu. Se simte ca și cum am pierdut un membru al familiei. Nimeni din echipă nu ar fi ajuns aici fără el. Când a preluat clubul, situația era una precară, dar el a construit ceva fantastic. Suntem și mai mândri de familia pe care a creat-o aici, de sentimentul pe care l-a indus tuturor. Impactul pe care l-a avut asupra familiei mele a fost uimitor și sunt mândru că l-am cunoscut„, a declarat Kasper Schmeichel, citat de BBC.

Sub conducerea patronului thailandez Vichai Srivaddhanaprabha, Leicester a câștigat primul titlu în Premier League din istoria clubului, în sezonul 2015-2016.

La 27 octombrie, Vichai Srivaddhanaprabha și alte patru persoane au murit după ce elicopterul omului de afaceri s-a prăbușit lângă King Power Stadium din Leicester, la finalul meciului din Premier League cu West Ham, scor 1-1.