Karolina Pliskova a întrerupt o perioadă de aproape zece luni fără trofeu WTA! În finala turneului pe zgură de la Stuttgart, sportiva din Cehia a învins-o pe americanca Coco Vandeweghe, scor 7-6 (2), 6-4.

Meciul a durat aproape două ore. Pliskova (26 de ani, locul 6 WTA) a reușit 11 ași și a dominat cu primul serviciu (73% dintre puncte câștigate).

Vandeweghe (26 de ani, 16 WTA) a făcut primul break al meciului, dar Pliskova a egalat la doi și a câștigat primul set la tiebreak. În setul secund, americanca a avut mari probleme la serviciu (38% frecvență a primei mingi și 4 duble greșeli), iar cehoaica a ajuns rapid la 5-2, apoi a închis meciul.

Karolina Pliskova câștigă cel de-al zecea titlu WTA din carieră și doar al doilea pe zgură, după succesul de la Praga din 2015. Fost număr 1 mondial, Pliskova nu mai cucerise un trofeu din 1 iulie 2017, pe iarba de la Eastbourne.

Deși s-a impus la Stuttgart, jucătoarea din Cehia nu va urca nicio poziție în clasamentul WTA. Karolina Pliskova a obținut 470 de puncte și un cec în valoare de 113.060 de euro, la care se adaugă un Porsche 718 Boxster GTS din partea organizatorilor.