Justin Ştefan reacţionează la acuzele lui Sorin Cârţu: ,,Nu trebuie să fi jucat fotbal ca să înţeleg greşelile de arbitraj”

Implementarea sistemului VAR în Liga 1 a adus numeroase conflicte între oamenii care fac parte din fotbalul românesc.

Cu două zile în urmă, Sorin Cârţu, oficial al Craiovei, i-a criticat pe cei de la FRF şi LPF pentru problemele care există în acest moment în fotbal.

VAR premier leaue profimedia 0594246728 scaled
Sursa Foto: Profimedia Imges

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a reacţionat după discursul lui Sorin Cârţu. Acesta spune că oficialul Craiovei a fost luat de val şi de aceea a avut o reacţie nu tocmai bună la adresa sa.

Sorin Cârțu a fost un mare fotbalist, un antrenor important. Sunt convins că acele declarații au fost generate și de factorul emoțional, în urma unor greșeli de arbitraj. Nu am pretins niciodată că am venit în partea de management a fotbalului să îmi dau cu părerea în zona tehnică. Întodeauna am apelat la specialiști. Nu trebuie să fi jucat fotbal ca să înțeleg suferința oamenilor nedreptățiți de arbitraj.

Justin Stefan

Dacă vă uitați la istoricul meu, veți vedea că acest fenomen cumva m-a adoptat din 2006. Cred că această discuție nu face sensul analizei noastre.

Eu am găsit declarația domnului Cârțu amuzantă. Am avut o discuție cu domnul Rotaru și l-am întrebat dacă un finanțator ar fi trebuit să joace fotbal pentru a susține o echipă de fotbal. Sunt convins că domnul Cârțu va înțelege ceea ce am făcut noi pentru VAR, ceea ce trebuie să facă FRF. Eu îl asigur în continuare de tot respectul meu.”, a declarat Justin Ştefan, pentru ProSport.

Oficialul echipei din Bănie a declarat în urmă cu două zile că nu e posibil ca fotbalul din România să fie condus de oameni care nu au treabă cu fenomenul.

,,Dacă ar fi avut VAR, arbitrul Istvan Kovacs ar fi dat penalty pentru noi și ar fi anulat penalty-ul pentru Chindia. Sunt ani de zile când sunt influențate arbitrajele…

sorin cartu scaled

Răzvan Burleanu a jucat fotbal? Justin Ștefan a jucat? Nu mai e Gino Iogulescu, pentru că are problemele lui. Unde au jucat ăștia? A fost avocat, judeca divorțuri, cui i se dădea mileul sau peștele de pe televizor după partaj…Sau căluțul ridicat în două picioare. E posibil așa ceva?

FRF și LPF trebuie să ajute arbitri. Să introducă VAR mai repede. Deținătorii de drepturi ar trebui să intervină, să ceară și ei VAR. Această tehnologie aduce spectacol.”, a spus Cârţu, pentru aceeaşi sursă.

Citeşte şi FRF și LPF, puse din nou la zid de un președinte din Liga 1: „Nu te-am ales ca să ne chemi pe noi!”