Judo | Andreea Chițu a câștigat medalia de aur la Antalya Grand Prix

Judoka Andreea Chițu, legitimată la CSA Steaua și componentă a lotului olimpic, a avut o evoluție perfectă în cadrul IJF Grand Prix Antalya. Românca a cucerit aurul la categoria 52 de kilograme.

Potrivit site-ului frjudo.ro, Andreea Chițu a învins-o în finală pe mongola Urantsetseg Munkhbat, campioană mondială în 2013 şi vicecampioană mondială în 2017.

După acest succes, Andreea își adaugă 700 de puncte în clasamentul mondial și oferă reale speranțe pentru o medalie la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.

În primul meci din Antalya, Chițu a învins-o pe unguroaica Katinka Szabo, după ce aceasta a acumulat un număr de 3 shido, ceea ce a însemnat Hansoku-Make (descalificare).

În al doilea meci a trecut de Yulia Kazarina (Rusia), ca mai apoi să o învingă pentru intrarea în finală pe Sarah Menezes din Brazilia, campioană olimpică în anul 2012 la Londra.

Vor mai concura la Antalya Grand Prix: Răzvan Bodea, Alexandru Raicu (ambii la categoria 73 kg), Marcel Cercea, Vlad Vişan (ambii la 81 kg), Luca Kunszabo, Ionuţ Văsian (ambii la 100 kg), Mircea Croitoru, Vlăduţ Simionescu (+100 kg) şi Ştefania Adelina Dobre (cat. 63 kg).

Spynews.ro