Jucătorilor români nu le va plăcea asta! Anghel Iordănescu: ”N-au șmecherie fotbalistică, să speculeze”

Cu Mirel Rădoi pe bancă, miercuri, la Erevan, România a pierdut pentru prima dată în istoria sa cu naţionala Armeniei, scor 2-3.

“Tricolorii” au pierdut pentru prima dată în istorie cu Armenia, iar acest lucru a declanșat valul de critici pentru Mirel Rădoi și jucătorii săi din partea oamenilor de fotbal din România.

1 profimedia 0602586420
Foto: Profimedia

După startul ratat de campanie, fostul mare selecționer al României, Anghel Iordănescu, a făcut radiografia fotbalului românesc și a explicat unde au greșit jucătorii lui Mirel Rădoi în meciul de tristă amintire de la Erevan.

”Cred în potențialul fotbaliștilor noștri. Este adevărat că am remarcat lipsa responsabilității unora dintre jucători. Gestul lui George Pușcaș a fost unul de copil, un jucător fără cea mai elementară responsabilitate a unui fotbalist profesionist la un astfel de nivel.

anghel iordanescu profimedia 0290565516 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images

Nu e normal să pierzi așa ușor mingea, la mijlocul terenului, în jumătatea adversă, cum a pierdut Man, la golul egalizator. Nu e normal, la acest nivel, să dai spațiu jucătorilor din bandă să intre pe piciorul bun din dreapta și să nu le închizi piciorul bun. Și să-i dai spațiu la tușă. Sunt lucruri elementare la nivelul ăsta!”, a spus Anghel Iordănescu, conform Digi Sport.

Armenia nu-i trezește amintiri plăcute nici fostului selecționer. După un egal 1-1 la Erevan, în cadrul preliminariilor pentru CM din 2006, Anghel Iordănescu nu a fost iertat și a plătit cu postul, fiind înlocuit cu Victor Pițurcă. Acum, ”Generalul” a povestit ce tratament trebuie aplicat în cazul jucătorilor români de pretutindeni, dar mai ales de la națională, pentru a putea performa.

”Pe jucătorul român trebuie să-l bați la cap și să-i repeți de 30 de ori ca să înțeleagă o dată. Așa trebuie să facă și Mirel Rădoi, să explice. Noi spunem că avem jucători inteligenți. Avem jucători inteligenți, dar nu au inteligență profesionistă. N-au șmecherie fotbalistică în care să știe să speculeze. Trebuie să-i vorbești pe limbajul lui și să-i bagi cu lingurița să înțeleagă și să accepte fotbalistului român”, a mai spus Iordănescu.

anghel iordanescu

Cum arată clasamentul grupei J, din care face parte şi naţionala condusă de Mirel Rădoi

  1. Armenia – 9 puncte
  2. Macedonia de Nord – 6 puncte
  3. Germania – 6 puncte
  4. România – 3 puncte
  5. Islanda – 3 puncte
  6. Liechtenstein 0 puncte

CITEȘTE ȘI –>> Naționala, sabotată din interior: ”L-au pus pe Contra și l-au distrus, l-au pus pe Rădoi și nu e bine, urmează Mutu”