Juan-Martin Del Potro s-a calificat în sferturi la Wimbledon

Argentinianul Juan-Martin Del Potro este ultimul tenismen care a obținut calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Del Potro a trecut de francezul Gilles Simon, scor 7-6 (1), 7-6 (5), 5-7, 7-6 (5), într-un meci care a început luni.

Del Potro (29 de ani, locul 4 ATP) a avut o misiune mult mai grea decât era anticipat, în condițiile în care Simon (33 de ani, locul 53 ATP) a făcut un joc defensiv excelent.

Partida a fost întreruptă luni din cauza întunericului, la 2-1 la seturi pentru argentinian.

Așa cum o arată și scorul, meciul a fost extrem de echilibrat, iar diferența a fost făcută de loviturile în forță generate de către Juan-Martin Del Potro cu forehand-ul marcă înregistrată.

Gilles Simon

Raportul punctelor câștigate a fost 189-180 în favoarea sportivului din Argentina. Francezul a greșit mai puțin (35-63, ponderea erorilor neforțate), dar și-a asumat mult mai rar inițiativa în meci (59-78, raportul loviturilor câștigătoare).

În faza sferturilor de finală, Juan-Martin Del Potro va juca împotriva ibericului Rafael Nadal, liderul clasamentului mondial. Nadal conduce cu 10-5 la întâlnirile directe.

Celelalte sferturi de finală ale competiției pe iarbă de la Londra sunt Novak Djokovici (locul 21 ATP) – Kei Nishikori (locul 28 ATP), Roger Federer (locul 2 ATP) – Kevin Anderson (locul 8 ATP), Milos Raonic (locul 32 ATP) – John Isner (locul 10 ATP).

Partidele se vor disputa miercuri, cu începere de la ora 15:00 (ora României).