Simon Zenke, 30 de ani, a explicat în cadrul unui interviu pentru site-ul oficial al ”câinilor” ce înseamnă numele lui și ce sfaturi i-a dat Mircea Rednic.

Fotbalistul care a debutat pentu roș-albi în derby-ul cu FCSB, scor 1-1, a explicat că numele lui înseamnă în Nigeria ”Rege”. El a mai dezvăluit fotbaliștii români despre care a auzit în Turcia și ce sfat i-a dat Mircea Rednic.

”Tatăl meu mi-a dat acest nume, Zenke, iar în Nigeria se traduce rege. Mi-au spus ‘Regele’ în Turcia şi oriunde mă duc aşa îmi spun. La Dinamo nu sunt încă rege. Abia am venit şi încerc să mă adaptez, dar aş fi foarte fericit să fiu ”Rege” la Dinamo. Regele în România este Hagi! Eu am auzit despre el şi despre Adrian Mutu. Am auzit foarte multe lucruri despre Hagi în Turcia.

FOTO: doardinamo.ro

Niciodată nu te opreşti din învăţat. În Franţa am învăţat toleranţa, că toată lumea poate trăi împreună, poţi fi alb, poţi fi negru, arab. În Turcia am învăţat respectul pentru persoanele mai în vârstă, chiar dacă eşti bogat sau eşti vedetă. În România încă încerc să mă adaptez. Un lucru pe care l-am învăţat este ăsta: de obicei, după ce mănânc am scobitoarea în gură. Antrenorul a venit la mine şi mi-a spus: ‘Simon, nu, nu, nu. Nu mai face asta. Când vorbeşti să scoţi scobitoarea’. Pentru mine era normal să vorbesc aşa. Aşa că mereu trebuie să înveţi ceva nou.” a declarat Zenke pentru doardinamo.ro.

270.000 de euro este cota de piață a fotbalistului nigerian, potrivit transfermarkt.com. El a jucat în 6 meciuri pentru formația din Ștefan cel Mare.