Ionuț Radu e pe val în Serie A! “Sper să fiu în poartă la meciul cu Juventus”

ionut radu echipa nationala

Ionuţ Radu a apărat duminică pentru Genoa în victoria din deplasare cu Frosinone, scor 2-1, în etapa a şaptea din Serie A. Românul speră să joace și cu Juventus, campioana en titre.

A fost abia al doilea meci în tricoul genovezilor pentru portarul în vârstă de 21 de ani. Radu a avut mai multe intervenții excelente, atât pe finalul primei reprize, cât și în repriza secundă.

Sunt fericit că am jucat în aceste două jocuri şi ştiu că am în continuare mult de muncă. Vreau să-i mulţumesc antrenorului şi staff-ului pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Asta e, nu se poate apăra tot. Eu mă pregătesc să dau tot ce e mai bun pe teren şi să îmi ajut echipa.

Trebuie să apăr când e important. Poate nu a fost cazul cu Frosinone. Sper să fiu în poartă la meciul cu Juventus, dar momentan ne gândim la meciul cu Parma. Apoi vreau calificarea cu naționala, care e foarte importantă pentru mine. Abia după aceea urmează meciul cu Juventus“, a spus Ionuț Radu la DigiSport.

ionut radu

Portarul român a fost impresionat de caracterul atacantului polonez Krzystof Piatek, care a reușit o dublă în meciul cu Frosinone.

El e un robot, ne motivează şi pe noi, are un impact foarte bun. Dacă îl felicităm că a dat două goluri cu Frosinone, el ne spune că trebuie să dea şi în următorul meci tot două goluri“, a mai spus Ionuţ Radu.

Vrea la Inter Milano sau în Premier League

Ionuț Radu a fost transferat de Genoa de la Inter Milano în această vară, pentru 7,5 milioane de euro.

Eu când am fost la Inter aveam 18 ani, mi s-a dat ocazia să fiu al doilea portar, dar m-am accidentat. Acolo întotdeauna m-am simțit acasă, ăsta e visul meu. Nici Premier League nu m-ar deranja. Până la urmă, trebuie să stau cu picioarele pe pământ și să mă pregătesc. E o onoare pentru mine să fie cel mai scump portar român din istorie. Știu de unde am plecat, mi se face pielea de găină când mă gândesc. Acum sunt foarte fericit pentru ceea ce mi se întâmplă“, a mai declarat Radu la DigiSport.