Ionuț Radu are încredere în viitorul României. “Sunt sigur că vom obține rezultate foarte mari”

ionuț-radu

Ionuț Radu este plin de încredere după calificarea echipei naționale de tineret la EURO 2019 și parcursul excelent de la Genoa, unde și-a consolidat locul de titular. Portarul este convins că fotbalul românesc poate să înregistreze performanțe notabile în următorii ani.

Ionuț Andrei Radu (21 de ani) s-a remarcat în ultimele etape din Serie A, grație unor parade excepționale. Deși Genoa are o serie de șase meciuri fără victorie și ocupă locul 14 în clasament, internaționalul român se simte excelent.

Mă simt extraordinar aici. M-am acomodat repede cu orașul, cu fanii, cu echipa. Cu tot ce se putea. Nu a fost grea acomodarea, sunt de ceva timp în Italia. Este o mândrie să joc la Genoa. Meciul cu Napoli a fost special, ca și cel cu Juventus.

Euro 2019 este cea mai importantă rampă pentru toți jucătorii. Avem o șansă uriașă de a scrie istorie și de a ne afirma, să devenim cineva în fotbalul mondial. Trebuie să mergem la Euro conștienți de toate aceste lucruri. Să luptăm de la egal la egal cu toți. Am scris o pagină de istorie, una care pentru noi poate reprezenta mult în viitor, dar și pentru fotbalul românesc.

Eu zic că vom fi marea surpriză a Europeanului dacă vom continua cu această mentalitate ca până acum, sunt sigur că vom obține rezultate foarte mari. Presiune de ce să fie? Până la urmă, nu vrem să pierdem, să ieșim din grupe. Noi tindem să ajungem cât mai sus“, a spus Radu, prezent în București alături de lotul naționalei U21.

Radu Genoa

Ionuț Radu a fost cumpărat de Genoa de la Inter Milano, pentru 8 milioane de euro. A apărat în 8 partide din Serie A și a primit 16 goluri.

Naționala U21 se află în cantonament pentru meciul amical pe care-l va disputa cu reprezentativa similară a Belgiei, pe 15 noiembrie, la Cluj-Napoca.

Lotul convocat de selecționerul Mirel Rădoi:

Portari: Ionuț Radu (Genoa FC), Cătălin Căbuz (AFC Hermannstadt).

Fundași: Radu Boboc (FC Viitorul), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Radu (CFR Cluj), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Denis Ciobotariu (Dinamo București)

Mijlocași: Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Vlad Dragomir (Perugia), Mihai Dobre (Bournemouth), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Dragoș Nedelcu (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș)

Atacanți: Florinel Coman (FCSB), Adrian Petre (Esbjerg fB), Denis Drăguș (FC Viitorul), Robert Moldoveanu (Dinamo București).