Ionuț Lupescu a împlinit 50 de ani. Obiectivul imediat al fostului internațional

Ionuţ Lupescu a împlinit duminică 50 de ani. Fostul mare internațional a anunțat că vrea să facă parte din conducerea unui club din străinătate, după ce a renunțat la postul din cadrul UEFA pentru a candida la şefia Federației Române de Fotbal.

În cariera de fotbalist, Ionuț Lupescu a evoluat la Dinamo București, Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach, Bursaspor şi Al-Sadd, trecându-şi în palmares trei titluri de campion al României, trei Cupe ale României şi o Cupă a Germaniei.

La Mulți Ani, Ionuț Lupescu! 5⃣0⃣ ani!🇷🇴 74 selecții ⚽ 6 goluri

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Duminică, 9 Decembrie 2018

Vreau să manageriez un club din străinătate, din 2019, dar nu ca antrenor, ci doresc să fiu conducător. Cam asta nu am făcut până acum în fotbal. Va fi un club din străinătate, e exclus să mă întorc în fotbalul românesc pentru că aici sunt prea mulţi specialişti şi toţi sunt mai buni ca mine

Mă simt bine, lângă familie și prieteni. Diseară voi sărbători cu toți cei care mă înconjoară. Eu știu doar fotbal, pentru că l-am urmat pe tata. Am făcut cam tot în fotbal, să vedem ce va fi în următorii 10 ani… vor fi foarte interesanți. Sigur că știu ce se întâmplă la Dinamo și sper ca Mircea Rednic să reușească“, a spus Lupescu la DigiSport.

Lupescu UEFA

Component al “Generaţiei de Aur”, mijlocaşul a îmbrăcat de 74 de ori tricoul echipei naţionale a României, marcând 6 goluri. A participat la două ediţii ale Cupei Mondiale (1990 şi 1994) şi la două Campionate Europene (1996 şi 2000)

În 2005, Ionuț Lupescu a intrat în administraţie şi a ocupat funcţia de director general al FRF până în 2011. Ulterior, a fost director al Comisiei Tehnice din cadrul UEFA, funcţie la care a renunțat la începutul lunii februarie, pentru a candida la preşedinţia FRF. ‘Kaiserul’ a fost învins în alegeri de către Răzvan Burleanu.