Ionel Ganea îl face praf pe patronul Astrei: “Tot a distrus ăsta!”

ionel-ganea
Ionel Ganea

Ionel Ganea l-a desființat pe Ioan Niculae, pe care îl consideră responsabil de dispariția echipei Nitramonia Făgăraș, din orașul natal al “Ganezului”. 

Nu mai există Nitramonia Făgăraş, pentru că domnul Niculae a venit şi a făcut… Şmecherul, nemernicul ăla a făcut marcă înregistrată cu Nitramonia şi, dacă faci echipa de fotbal, nu mai poţi să foloseşti numele ăsta. A venit Niculae şi a băgat şi combinatul ăsta în datorii, nu mai poţi să faci nimic aici.

niculae

Deci, îţi dai seama… În oraşul natal, unde te-ai născut, ai crescut, a venit un parvenit ca Niculae şi a făcut el marcă înregistrată. A luat combinatul pe bani puţini şi a vândut tot fierul, de milioane de euro, şi a distrus tot. Tot a distrus ăsta”, a declarat fostul internaţional român la ProSport LIVE.

Nitramonia a fost fondată în anul 1922. În anul 1959 și-a schimbat denumirea în Chimia, după care a revenit la vechea denumire în anul 1972.

După ce a activat în diviziile B și C, echipa a retrogradat la județ, în anul 1999, din cauza problemelor financiare, pierzând susținerea combinatului chimic și a SC Nitramonia SA.

A promovat în 2008 sub numele de Inter Ena, dar s-a retras din competiție un an mai târziu.