RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat fost sportiv din lume! Cine l-a depășit

Fostul baschetbalist american Michael Jordan (57 de ani) este cel mai bogat fost sportiv din lume, cu o avere estimată la 2,2 miliarde de dolari. Legenda NBA l-a depășit pe fostul tenismen Ion Țiriac (80 de ani), cel care a ocupat prima poziție în acest top în ultimii ani.

Conform calculelor făcute de Celebrity Net Worth, începând cu aprilie 2020, averea lui Michael Jordan este estimată la 2.2 miliarde de dolari. Fostul baschetbalist a ajuns în premieră la acest nivel financiar.

Michael Jordan a fost primul sportiv din istorie care a depășit bariera salarială de 30 de milioane de dolari anual, în 1996. A jucat 12 sezoane pentru Chicago Bulls.

Jordan a strâns peste 1,4 miliarde de dolari din contracte de sponsorizare. Doar 500 de milioane de dolari au venit de la Nike, între 2002 și 2012.

Potrivit Celebrity Net Worth, averea personală a lui Michael Jordan a atins pragul de 1 miliard de dolari abia în iunie 2014. În acel moment, Ion Țiriac avea 1,5 miliarde de dolari.

În ultimii șase ani, averea lui Michael Jordan a crescut substanțial, în special grație investiției în echipa de baschet Charlotte Hornets. În 2019, legenda NBA a vândut o parte din acțiuni pentru 1,5 miliarde de dolari.

Sursa citată scrie că Ion Țiriac, un fost jucător de tenis cvasicunoscut, a profitat din plin de relațiile pe care și le-a făcut în Germania pentru a se îmbogăți după căderea regimului comunist.

ion-tiriac-Bayern Munchen

Averea lui Ion Țiriac a scăzut de la 2 miliarde de dolari la 1,2 miliarde de dolari.

Din păcate pentru Ion Țiriac, ultima parte a anului 2019 și prima parte din 2020 nu au fost atât de generoase pentru el. Iar criza economică recentă anunță un an dificil pentru imperiul construit în domeniul financiar, imobiliare, hoteluri și călătorii„, potrivit Celebrity Net Worth.

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare