Ion Țiriac, cel mai bogat jucător de tenis din istorie! Cum arată Top 10

ion-tiriac-Bayern Munchen

Ion Țiriac se menține pe primul loc în clasamentul celor mai bogați jucători și jucătoare de tenis din istorie, fie că este vorba despre sportivi în activitate sau retrași. Țiriac (80 de ani) a strâns mai mult decât Roger Federer, Novak Djokovici și Rafael Nadal la un loc.

Potrivit site-ului therichest.com, Ion Țiriac are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Ca jucător, Țiriac a câștigat un singur titlul ATP la simplu, iar cea mai bună clasare din carieră a fost locul 8 în lume. În turneele de Mare Șlem, cele mai bune rezultate le-a obținut la dublu: trofeu la Roland Garros și semifinală la Wimbledon.

A fost unul dintre primii români incluși în topul Forbes. A fost extrem de faimos în anii ’70. După ce și-a încheiat cariera, s-a implicat în afaceri, dar nu a uitat de dragostea lui pentru tenis. A înființat o bancă și a susținut tinerele talente din tenis, precum Simona Halep, o jucătore care a câștigat două titluri de Mare Șlem“, scriu cei de la therichest.com.

Podiumul celor mai bogați jucători de tenis este completat de către elvețianul Roger Federer (38 de ani), cu 450 de milioane de dolari, și sârbul Novak Djokovici (32 de ani), cu 200 de milioane de dolari.

În Top 10 se mai regăsesc Maria Șarapova (195 milioane de dolari), Rafael Nadal (180 milioane de dolari), Serena Williams (180 milioane de dolari), Andre Agassi (175 milioane de dolari), Andy Murray (165 milioane de dolari), Pete Sampras (150 milioane de dolari), John McEnroe (100 milioane de dolari).

Simona Halep a strâns până acum peste 33 de milioane de dolari doar din premii, la care se adaugă contractele de sponsorizare, estimate la aproximativ 2 milioane de euro pe an.

Spynews.ro