Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, a lansat un atac foarte dur împotriva organizatorilor Cupei Davis, competiție care are un format nou. Miliardarul i-a cerut demisia preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), David Haggerty.

Federația Internațională de Tenis a decis mai multe modificări privind Cupa Davis: faza finală a competiţiei s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni, în luna noiembrie, la Madrid. Spania a cucerit trofeul.

Fotbalistul spaniol Gerard Pique a organizat Davis Cup Finals prin intermediul societăţii sale, iar reacțiile în lumea tenisului sunt împărțite. Roger Federer și alți jucători au anunțat că nu vor participa în actualul format al competiției.

Glumiţi? Care Cupă Davis? Nu numai că nu mi-a plăcut, dar este o parodie a unui eveniment vechi de 120 de ani… Şi era de aşteptat…. Eu am spus asta imediat după ce s-a schimbat sistemul, iar marile publicaţii ale lumii, începând cu New York Times, mi-au luat declaraţiile. Întâmplarea face că am fost cu Ilie Năstase acolo (n.a. – la Madrid) şi ne-am dus sâmbătă la semifinala de Cupa Davis, adică de Campionat Mondial, între Rusia şi Canada, iar la ora 17:00 în tribună erau 3.000 de spectatori. Iar la un meci, mi se pare Argentina cu Croaţia, au fost 15 spectatori.

Au fost cumpărate 18 vestiare, toate portabile… aşa cum sunt toaletele alea închiriate când ai un eveniment. Aşa au luat ei vestiarele… arăta ca o tabără de refugiaţi acolo. M-am întâlnit acolo din nou cu reporterul de la New York Times şi m-a întrebat dacă îmi schimb părerea. I-am spus: Da, mi-o schimb. Dacă ar avea onoare, preşedintele Federaţiei Internaţionale, care a vândut aceste drepturi şi banii nu ştim unde sunt nici acum, ar trebui să demisioneze pe loc„, a spus Ion Țiriac.