Ion Țiriac, anunțul momentului în sportul românesc: “După Halep tenisul dispare! Exact cum a dispărut gimnastica”

Fostul mare tenismen român, Ion Țiriac, actualul președinte al Federației Române de Tenis, a vorbit despre viitorul sportului românesc!

Ion Țiriac a fost unul dintre sportivii care au făcut cinste României de-a lungul carierei sale, datorită rezultatelor remarcabile din punct de vedere sportiv. Acum, fostul tenismen este de părere că viitorul sportul românesc se află într-o cădere liberă, asta deoarece nu există tinere talente care să vină din spate. Ulterior, Țiriac a vorbit și despre țara vecină, Ungaria, care a reușit să își revitalizeze semnificativ lumea sportului în ultimii ani.

tiriac
Sursa foto: Credit: Jacovides-Moreau/Bestimage Celebs, Profimedia Images

“Astăzi, cu toată răspunderea îți spun, după Halep tenisul dispare. Exact cum a dispărut gimnastica. Nu avem nimica în magazie. Am avut două generații care au dispărut pentru că n-am avut nici mizerabilul ăla de doi lei ca să le cumpăr rachete și mingi.

Noi avem o genă la sport, totdeauna am fost noi un pic mai talentați decât țările dimprejur sau cele de peste gârlă. Dar… numai Nadia, numai Hagi, numai Halep, nu-i cumperi la supermarket pe ăștia. Aștia se nasc și au nimerit în momentul ăla acolo unde trebuie. Ar putea fi mult mai mulți din ăștia

În Ungaria, fiecare copil are datoria o dată pe săptămână să se ducă să se dea pe gheață, o dată pe săptămână să se ducă să înoate. Nu suntem americani, nu avem backgroundul, în spatele nostru câte 200 de hectare la fiecare școală. Dar avem destul ca să putem face ceva. A dispărut complet sportul la sat, au dispărut complet toate acele evenimente care uneau, sportul de masă”, a spus Ion Țiriac, potrivit Observator News.

Citește și Ion Țiriac a anunțat când și-ar putea agăța racheta în cui Simona Halep: “Atunci poate să se retragă”