Elvețianul Roger Federer (locul 7 ATP) a confirmat participarea la turneul de la Madrid, patronat de către Ion Ţiriac. Federer (37 de ani) nu a mai jucat din 2015 pe zgura din capitala Spaniei.

Federer nu a mai jucat după înfrângerea suferită în optimile de finală la Openul Australiei, în faţa grecului Stefanos Tsitsipas, în luna ianuarie.

Marele campion elvețian a câștigat turneul de la Madrid în 2006, 2009 și 2012. Roger nu a jucat niciun meci pe zgură în ultimii doi ani.

Ion Țiriac (79 de ani) și-a exprimat de mai multe ori convingerea că Roger Federer este cel mai bun tenismen din toate timpurile. În schimb, fostul jucător nu a ezitat să-l critice pe elvețian pentru absențele de la Madrid.

Federer este unul dintre cei mai buni tenismeni din toate tipurile, nu este un secret. Suntem bucuroşi că se întoarce la Madrid, este un dar pentru acest turneu. Însă, înainte de toate, fanii vor avea ocazia să vadă un jucător unic la Caja Magica. Faptul că jucătorul elveţian revine pe zgură alături de Djokovici şi Nadal va fi un eveniment care nu trebuie ratat„, a precizat directorul competiţiei din capitala Spaniei, Feliciano Lopez, într-un comunicat.

Turneul de la Madrid, din categoria Masters, va avea loc în perioada 3-12 mai, la Caja Magica. Sârbul Novak Djokovici și ibericul Rafael Nadal sunt principalii favoriți la câștigarea trofeului.