Ion Crăciunescu îl dă în judecată pe Cornel Dinu! “Unii oameni și-au pierdut echilibrul”

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu îl va da în judecată pe Cornel Dinu pentru calomnie, după ce fostul antrenor a scris în cartea sa că președintele clubului Olympique Marseille l-a mituit pe Crăciunescu.

Cornel Dinu povesteşte în cartea sa “Misterele lui Mister”, pe care o va lansa în acest weekend, că Bernard Tapie, fost preşedinte al clubului Olympique Marseille, l-a mituit pe arbitrul Ion Crăciunescu în 1993, înaintea meciului decisiv pentru calificarea în finala Ligii Campionilor.

Dinu susține că a intermediat primirea a 20.000 de dolari de către Crăciunescu, în schimbul promisiunii de a nu-i da cartonaş galben fundașului Basile Boli în meciul Bruges – Marseille.

craciunescu arbitru

M-am gândit cum să etichetez poziția acestui individ. Singura modalitate de a reacționa este să-l dau în judecată. Astăzi am stat de vorbă cu doi avocați. Am înțeles că domnul Tapie îl va da în judecată pe Cornel Dinu. Dacă este să vorbim despre meci, am raportul de arbitraj acasă. Era un neamţ observator, mi-a dat nota 9, echivalentul calificativului era ‘excelent’. Cu domnul Dinu nu m-am întâlnit niciodată în viaţa mea, doar pe terenul de fotbal când am fost arbitru.

Probabil pentru că infracţiunea de calomnie nu mai este pedepsită penal, unii oameni şi-au pierdut echilibrul şi au ajuns să scrie nişte enormităţi care fac înconjurul Europei. Pe mine nu mă deranjează deloc, pentru că va trebui să vină domnul Dinu să le probeze pe toate în instanță“, a spus Ion Crăciunescu la DigiSport.

Bernard Tapie este un controversat om de afaceri care a fost condamnat la doi ani de închisoare în 1995, pentru corupţie. Clubul Olympique Marseille a pierdut titlul câştigat în 1993, după ce s-a dovedit că un meci a fost trucat. În anul următor, echipa din Marsilia a fost retrogradată după ce au fost depistate nereguli financiare.

tapie