Toți marii foști și actuali sportivi români o văd pe Simona Halep, câștigătoarea finalei feminine de anul acesta de la Roland Garros. După Gică Hagi și Gică Popescu, vineri, a venit rândul fostului mare tenismen, fost număr 1 mondial în tenisul masculin, Ilie Năstase.

”Nasty” nu crede că Halep poate fi învinsă în ultimul act al competiției, dacă românca va juca la fel ca în semifinale.

“După meciurile cu Kerber şi Muguruza, cred că Simona are şansele mai mari. Dar meciul e jucat pe teren, să fim atenţi, am mai avut situaţia asta cu Ostapenko. Dar la cum joacă şi la cum loveşte mingea, nu cred că i se mai poate întâmpla ce i s-a întâmplat anul trecut.

Pe fata asta cu care joacă nu am văzut-o să joace extraordinar pe zgură, ci mai bine pe hard. Dacă joacă la fel ca ieri, nu văd cine o poate bate pe Simona. Stă bine în teren, loveşte bine şi puternic, a avut şi serviciul bun. Când ai un adversar care îţi returnează aşa bine, nu-ţi mai intră serviciul aşa cum vrei tu. Deci asta a fost problema, nu că a fost Muguruza bună, ci că a fost Simona foarte bună”, a spus Năstase, la Pro X.

Fostul tenismen a subliniat faptul că nu este atât de important că Stephens are un titlu de Grand Slam.

“Ăla e acolo şi trebuie să uiţi de el când joci. (…) Eu am vorbit cu Simona şi i-am spus că mă enervam când pierdeam. Ea se enervează când câştigă. I-am spus să-şi lase adversara să se enerveze. Acum pare că a înţeles că uneori mai greşeşti şi mingi uşoare şi trebuie să treci peste. La finală să-şi vadă de jocul ei, să nu se enerveze şi să se concentreze”, a adăugat Năstase.

Simona Halep (locul 1 WTA) și americanca Sloane Stephens (locul 10 WTA) se vor înfrunta, sâmbătă, ora 16:00, în premieră în finala unui turneu din circuitul WTA. Halep conduce cu 5-2 la confruntările directe. În plus, românca a câștigat ultimele patru partide, dintre care una la Roland Garros (în 2014, în optimi de finală, scor 6-4, 6-3).