Omul de afaceri grec Konstantinos Tsakiris negociază cu Ionuț Negoiță cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo. Tsakiris l-a trimis pe antrenorul Akis Mantzios, unul din sfătuitorii săi, să urmărească partida dintre FC Voluntari și Dinamo.

Akis Mantzios, fost antrenor la Panionios, a fost surprins în tribunele arenei din Voluntari, lângă Narcis Răducan. Mantzios a pregătit Panionios în perioada în care Tsakiris patrona clubul elen.

Sursa foto: GSP

Potrivit DigiSport și GSP, discuțiile dintre Negoiță și Tsakiris sunt într-o fază avansată. Omul de afaceri grec s-a deplasat la București.

Cornel Dinu a confirmat că există negocieri, iar primele contacte au fost în luna aprilie a acestui an.

Există un sâmbure de adevăr, incontestabil. Există un ‘agreement’ între domnul Negoiţă şi acest afacerist grec. Trebuie gândit tot ce se petrece, pentru că ne aflăm din nou în faţa unei premiere, un lucru inedit. Sunt nişte riscuri şi din partea lui, şi din partea celor care care merg pe o astfel de cale. Dar orice este posibil. Negoiță a apărut la Dinamo într-un moment în care a salvat niște lucruri, după care a intervenit calitatea oamenilor de conducere„, a spus Dinu la Telekom Sport.

Cine este Konstantinos Tsakiris

În vârstă de 47 de ani, Konstantinos Tsakiris a studiat Inginerie Aeronautică la Londra, apoi a fost ajutat de tatăl său să se lanseze în afaceri în transportul maritim. 

Tsakiris are o avere estimată la un miliard de euro și a fost patronul echipei Panionios Atena în perioada 2006-2011. A renunțat după ce nu a reușit să se implice în lupta pentru titlu în Grecia.  Cea mai bună clasare pentru Panionios a fost locul 5.